OBM

Wat is de toegevoegde waarde van een OBM?

Wat kan een Online Business Manager voor jou betekenen? Een vraag die jij je misschien ook al gesteld hebt. In tegenstelling tot de toegevoegde waarde van een business coach of een VA is dat voor een Online Business Manager niet voor iedereen even duidelijk. De rol van een OBM is nog relatief nieuw in België. In Amerika, maar ook in Nederland ondertussen, werken veel online ondernemers met een Online Business Manager.

De schakel tussen business coach en VA

Het hebben van een business coach is voor de meeste (online) ondernemers heel normaal. Je valt als ondernemer, zeker als online ondernemer, zelfs een beetje uit de boot als je geen business coach hebt.

Daarnaast is het begrip VA, een Virtual Assistent, ook komen overwaaien vanuit Amerika. Zeker als je als ondernemer al een degelijke omzet hebt en nog verder wil groeien wordt het tijd om taken te gaan uitbesteden, om niet meer alles zelf te doen.

Al vind ik dit zeker een goede evolutie, toch ben ik ervan overtuigd dat je niet zomaar alles moet gaan uitbesteden. Het is belangrijk om eerst te kijken hoe alles zo efficiënt mogelijk kan inrichten voor je gaat uitbesteden. En dat is waar een Online Business Manager een rol kan spelen. Iemand die met jou gaat meekijken naar jouw processen en deze zo efficiënt mogelijk inricht.

De focus tunnel

Zelf baseer ik me bij het kijken naar processen op het concept van een focus tunnel: (1) elimineren, (2) automatiseren en (3) uitbesteden.

Focus Tunnel

Volgens de focus tunnel ga ik eerst kijken welke taken je kan elimineren. Hoe kan je je processen efficiënter inrichten zodat er gewoon minder taken zijn om uit te voeren. Nadien ga ik bepalen welke taken we automatiseren. Door het implementeren van tools bijvoorbeeld. Pas als we deze twee stappen hebben doorlopen gaan we kijken welke uitvoerende taken er nog overblijven die we kunnen uitbesteden aan bijvoorbeeld een VA.

Toegevoegde waarde van een OBM

De toegevoegde waarde van een Online Business Manager is iemand die samen met jou dit proces van elimineren, automatiseren en uitbesteden doorloopt.

Door het volgen van business coaching krijg je vaak veel nieuwe ideeën om je bedrijf te laten groeien of om een schaalbaar aanbod uit te werken. Maar wat ik steeds vaker hoor van online onderneemsters is dat ze daar wat blijven vasthangen. Het lukt ze maar niet om die plannen ook effectief tot uitvoering te brengen. De stap is te groot, je kent niets van de techniek of je ziet er gewoon tegenop omdat het jou ding niet is.

Ook daar kan een Online Business Manager een grote meerwaarde bieden. Iemand die jou bij de hand neemt en jouw ideeën verder uitwerkt. De ontbrekende schakel tussen een business coach en een VA. Iemand die jou coacht en tegelijk het werk uitvoert.

Best of both sides

Dat is dan ook wat ik graag voor jou wil zijn. Jouw rechterhand. Jouw brainstorm partner. Jouw stok achter de deur. En ook diegene die al jouw plannen gaat uitwerken.

Wil jij eindelijk werk maken van al jouw plannen en kan je daar hulp bij gebruiken, plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in mijn digitale agenda.

Vergelijkbare berichten