rol van een ondernemer

De rol van een ondernemer. Welke rol neem jij nog zelf op?

Als ondernemer vervul je veel rollen tegelijk. Je bent zowel marketeer, verkoper, content creator, grafisch designer, fotograaf en misschien zelfs ook poetshulp. Maar als we kijken naar de meest essentiële rollen, kunnen we deze terugbrengen naar 3 rollen die jij zelf vervult, of misschien zelfs al uitbesteed.

  1. Visionair: je bedenkt dingen, bepaalt de strategie en geeft leiding en richting aan je bedrijf
  2. Manager: je regelt de dingen en zorgt dat alles op tijd gedaan wordt
  3. Uitvoerder: je voert de taken uit

Als je alles nog zelf doet in je onderneming en nog niets uitbesteedt vervul je nog steeds alle rollen zelf. Als je begint met uitbesteden verschuiven de rollen. Je bent dan minder uitvoerder en manager en de visionair rol krijgt meer focus.

Voor de uitvoerende taken wordt typisch een VA – een Virtual Assistant – ingeschakeld. Maar als je nog verder gaat groeien wordt het tijd om ook een stuk van de manager rol uit handen te geven. Dat kan je doen door samen te werken met een Online Business Manager.

Zou jij graag meer de visionair rol opnemen? Boek dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in mijn online agenda.

Vergelijkbare berichten