Niet langer uistellen maar uitbesteden

Niet langer uitstellen, maar uitbesteden!

Heb jij als ondernemer ook zo van die taken die je altijd maar blijft uitstellen? Taken die je niet graag doet en maar voor je uitschuift. Of dingen waarvan je niet weet hoe ze te doen en ze dus maar laat liggen. Of je komt gewoon tijd te kort en focust je liever op de zaken die er voor jou echt toe doen. Wees je ervan bewust dat om jouw onderneming gezond te houden ook deze taken ooit gedaan moeten worden. En liever vandaag dan morgen. Kies daarom voor uitbesteden in plaats van uitstellen!

Waarom uitbesteden?

Ik begrijp als geen ander dat je graag alles zelf wilt doen. Maar wees je ervan bewust dat je het niet allemaal zelf moet doet. Je kan met een gerust hart taken uitbesteden aan mensen die gespecialiseerd zijn in de taken waar jij de tijd of kennis niet voor hebt.

Volgende redenen geven aan wanneer het tijd is om aan uitbesteden te denken:

  1. Je hebt er zelf de tijd niet voor
  2. Iemand anders kan het beter dan jij
  3. Je hebt absoluut een hekel aan bepaalde taken
  4. Je wil graag groeien met je onderneming en dus meer tijd overhouden om aan je bedrijf te werken in plaats van in je bedrijf

Welke taken uitbesteden?

In principe kan je alle niet-core activiteiten in je onderneming uitbesteden. Zo kan jij je focussen op hetgeen jij goed kan en waar jij gelukkig van wordt. Belangrijk hierbij is dat je altijd naar de kostprijs van het uitbesteden kijkt. Indien jij zelf evenveel of meer kan verdienen in de tijd die je uitspaart dan het je kost om uit te besteden moet je geen moment twijfelen! Het Berenschot uitbestedingsmodel is hierbij een handig hulpmiddel om te beslissen tot uitbesteden of niet.

Over het algemeen genomen worden volgende taken door veel ondernemers uitbesteed:

  • Boekhouding
  • Beheer van website
  • Sociale media kanalen
  • Factureringsproces

Dit zijn maar enkel voorbeelden, maar je kan het zo gek niet bedenk of je vindt wel iemand om een taak aan uit te besteden. Taken waar jij een hekel aan hebt kunnen anderen net heel gelukkig maken.

Vergelijkbare berichten