Wat besteed ik uit?

Wat besteed ik uit? Hoe een slim antwoord op deze vraag vinden.

De stap naar uitbesteden is voor veel ondernemers vaak een grote stap. Van alles alleen doen in je bedrijf naar je laten ondersteunen door een eerste teamlid of freelancer, dat kan heel beangstigend zijn.

Vaak hoor ik ondernemers die tot over hun oren in het werk zitten en beslissen om taken uit te besteden maar dan vastlopen op de vraag “Wat besteed ik nu juist uit?”

Zelf maak ik gebruik van een model dat de Focus Tunnel noemt om een antwoord te vinden op de vraag “Wat besteed ik best uit?”.

Focus Tunnel

Het idee van de Focus Tunnel is dat je eerst kijkt welke taken je kan elimineren. Hoe kan je je processen efficiënter inrichten zodat er gewoon minder taken zijn om uit te voeren. Vervolgens ga je kijken om bepaalde taken te automatiseren. Door het implementeren van tools bijvoorbeeld. En als je deze twee stappen hebt doorlopen dan pas kan je gaan kijken welke uitvoerende taken er nog op jouw bord liggen en welke daarvan uit te besteden.

Eerst Elimineren, dan Automatiseren en pas als laatste Uitbesteden, dat is de Focus Tunnel. Op die manier ga je als ondernemer op een slimme en kostenbewuste manier uitbesteden.

Vergelijkbare berichten