Online agenda

Welke online agenda gebruiken als ondernemer?

Ook al kan een papieren agenda heel handig zijn, toch is het tegenwoordig niet meer denkbaar dat je geen digitale agenda hebt als ondernemer. Liefst een agenda die je op ieder apparaat en locatie kan raadplegen, waarbij je gegevens dus ergens in de cloud staan. De meeste online agenda’s kan je ook gebruiken als gezamenlijke agenda en dus delen met je medewerkers.

Er bestaan tal van gratis agenda tools, maar ik geef je hieronder een overzicht van de 4 meest gebruikte gratis online agenda’s.

1. Google Agenda

De meest bekende online agenda is de Google Agenda. Deze is gelinkt met je Google account en Gmail. Je kan gemakkelijk e-mails omzetten in agenda afspraken of anderen via mail uitnodigen voor een afspraak. Het is ook mogelijk om verschillende agenda’s op te zetten en agenda’s te delen met anderen. Je kan bovendien alle agenda’s in 1 overzicht zien als je dat wenst.

Ondanks de oneindige mogelijkheden van Google Agenda is het een zeer eenvoudig te gebruiken app, zowel via de desktop versie als via de mobiele versie op je smartphone of tablet. En bovendien gratis te gebruiken.

2. Microsoft Outlook Agenda

Nog een veel gebruikte tool is Microsoft Outlook voor gebruikers die gebruik maken van Outlook mail. Met de Outlook Agenda kan je alles wat je ook met de Google Agenda kan. Oneindig veel mogelijkheden en gratis beschikbaar zowel als desktop versie als mobiel versie.

3. Trello

Trello is eigenlijk een project management tool maar kan ook gebruikt worden als zakelijke online agenda. Je afspraken en taken worden weergegeven in een overzichtelijk dashboard. Dit dashboard kan je inrichten hoe je zelf wil. Afspraken en taken kunnen gemakkelijk versleept worden om te herplannen. Ook in Trello is het mogelijk om samen te werken met anderen.

4. Any.do

Een andere gratis app voor je dagelijkse planning is Any.do. Deze app werkt niet enkel met afspraken, maar ook met taken, lijstjes en herinneringen. Any.do is een simpele app die je zowel op mobiel als op je computer kan gebruiken. Het is bovendien ook mogelijk om je agenda te delen met anderen.

Deze app is beschikbaar voor zowel Android als Ios en standaard gratis te gebruiken. Je hebt de mogelijkheid om te upgraden naar een betalend Premium account.

Vergelijkbare berichten