Canva

Waarom Canva dé onmisbare tool is voor online ondernemers

Ben jij jaloers op al die mooie visuals die je op Instagram ziet verschijnen? Weet je niet hoe je je gratis e-book of checklist moet vormgeven? Gebruik zoals de meeste ondernemers Canva en maak zelf de allermooiste visuals!

Canva is een online tool waarmee je gemakkelijk afbeeldingen en ontwerpen kan maken. Je moet er geen bijzondere grafische vaardigheden voor bezitten, enkel wat creativiteit. Wil je een afbeelding voor een social media post, een e-book vormgeven, een rapport maken of zelfs een presentatie maken. Het kan allemaal in Canva!

Hoe starten met Canva?

De tool is heel gemakkelijk in gebruik, je kan het gratis gebruiken en de mogelijkheden zijn eindeloos en het is gewoon super leuk!

Je kan je gratis aanmelden via canva.com. Hierna kan je één van de vele templates kiezen of vanaf een leeg blad starten met jouw ontwerp. Je kan eigen foto’s toevoegen, grafische elementen of tekst toevoegen in jouw ontwerp.

Canva

Canva helpt je niet alleen met het maken van een ontwerp van jezelf. Als je door de template scrolt kan je bovendien inspiratie opdoen voor je eigen creaties.

⚠️ Waarschuwing: Canva kan zeer verslavend werken!

Mobiele app

Naast gebruik op je computer kan je Canva ook gebruiken op je smartphone. Zelf vind ik de app niet zo gebruiksvriendelijk. Maar wel handig als je snel iets wil aanpassen aan een eerder ontwerp.

Canva mobile app

Canva Pro

Het mooie aan Canva is dat je de tool gratis kan gebruiken. In de gratis versie heb je toegang tot heel wat templates en foto’s om te gebruiken. Maar als je een pro abonnement neemt worden de mogelijheden eindeloos. Je krijgt toegang tot een ongekende bibliotheek aan afbeeldingen, grafische elementen en voorgedefinieerde template ontwerpen.

Een ander voordeel van Canva Pro is dat je meer mogelijkheden hebt om je eigen huisstijl toe te voegen. Hierdoor gaat het ontwerpen nog sneller. Bovendien heeft de Canva Pro nog tal van andere handige functiontionaliteiten, zoals het verwijderen van de achtergrond van je foto.

Vergelijkbare berichten