Waarom een online facturatietool gebruiken?

Maak jij nog steeds al je facturen in Word of Excel? Of gebruik jij al een online facturatietool?

Ik zie nog veel ondernemers die iedere uitgaande factuur manueel opstellen op basis van een eigen template in Word of Excel. Vaak wordt een vorige factuur gekopieerd en gebruikt. Hier kruipt niet alleen veel tijd in, maar zo worden er ook vaker fouten gemaakt.

Tegenwoordig bestaan er tal van online oplossingen voor je factuurbeheer. In dit artikel geef ik je 3 redenen waarom kiezen voor een online facturatietool ook voor jouw onderneming een goed idee is.

1. Tijdswinst

Hoeveel tijd ben jij bezig met het opmaken van facturen? Telkens opnieuw alle gegevens intypen. Je Word of Excel bestand op de juiste plek in je digitaal archief opslaan. De factuur afprinten – soms zelfs dubbel voor eigen archief. Klaarmaken en verzenden van de factuur naar de klant.

Via jouw facturatie software kan je de meeste van deze stappen schrappen. Je selecteert je klant uit je klantenbestand en vult de facturatiedetails en hun prijs in. Meer moet je niet doen. De factuur wordt met een druk op de knop online verstuurd naar jouw klant. Dit kan onmiddellijk of later, op een door jou bepaald tijdstip.

Als je je klanten periodiek dezelfde factuur moet versturen, voor bijvoorbeeld een abonnement, kan je dit zelfs helemaal automatiseren. 1 keer de factuur opstellen en inplannen en jouw facturatie software zorgt voor de maandelijkse facturatie.

2. Minder fouten

Krijg jij ook soms facturen terug waarin fouten staan? Je hebt het foute adres gebruikt, of de foute klant een factuur verstuurd en kan weer helemaal opnieuw beginnen.

Met jouw facturatie software ga je sowieso minder fouten maken omdat het meeste werk geautomatiseerd is. Je klantgegevens geef je 1x in, zo kan je nadien nooit meer fouten maken door gewoon jouw klant te selecteren. Factuurnummers worden automatisch toegekend, dus nooit meer twee facturen met dezelfde nummer. Bedragen worden automatisch uitgerekend op basis van aantal, eenheidsprijs en BTW tarief.

3. Professioneler

Het manueel opmaken van facturen geeft vaak frustratie door de layout van de verschillende onderdelen. Komt alles wel mooi onder elkaar? Waarom verspringt deze blok altijd? Hoeveel plek moet ik openlaten om het totaal onderaan het blad te tonen?

Door een template uit jouw facturatie software te gebruiken heb je zonder moeite professioneel uitziende facturen die perfect uitgelijnd zijn.

Enkele voorbeelden van online facturatietool zijn Factuursturen.be, Teamleader of Billit.

Vergelijkbare berichten