processen optimaliseren

Waarom je processen optimaliseren?

Mijn bedrijf loopt goed zoals het is. Ik heb alles zelf gedaan en ben blij met hoe het nu is. Waarom zou ik dan in hemelsnaam mijn processen optimaliseren?

Dat is wat een onderneemster tegen me zei. Een onderneemster die grote dromen had. Ze wou afstappen van enkel 1-op-1 coaching en een online aanbod uitwerken. Op die manier hoopt ze de vrijheid te ervaren waar ze al jaren van droomt.

Tegelijk hoorde ze heel wat beperkende overtuigingen in haar hoofd. De overtuigingen die haar ervan weerhielden om actie te nemen. Overtuigingen die haar veilig in haar comfortzone willen houden.

Heb jij ook zo van die beperkende overtuigingen? Ben jij er ook van overtuigd dat er niets moet veranderen in hoe jij de uitvoerende taken in je bedrijf aanpakt?

Misschien kunnen volgende voordelen van efficiënte processen je overtuigen:

1. Efficiëntie

Het meest voor de hand liggende voordeel van het optimaliseren van je processen is uiteraard efficiëntie. Door je processen zo optimaal mogelijk in te richten ga je niet alleen tijd besparen maar ook minder fouten maken.

2. Klanttevredenheid

Een ander voordeel is een grotere klanttevredenheid. Met efficiëntie processen ga je een betere service leveren aan je klanten. Je klantreis wordt zo gemakkelijk mogelijk zonder onnodig wachten, zowel voor jou als voor je klant.

3. Groeien

Om je bedrijf te laten groeien zijn efficiënte processen een must. Als je bedrijf groeit, groeit het uitvoerende werk mee. Hoe ga jij om met al dat uitvoerend werk als je klanten of je omzet verdubbeld? Maak je bedrijf nu al klaar voor de groei die jij wilt manifesteren.

4. Onafhankelijkheid

Als laatste voordeel wil ik nog meegeven dat met efficiënte en automatische processen je bedrijf niet meer volledig afhankelijk is van jouw continue aanwezigheid. Wil jij er een dagje tussenuit? Wat tijd met je kinderen doorbrengen? Of zelfs een maand op vakantie? Met gestroomlijnde processen kan je bedrijf gewoon verder zonder jouw aanwezigheid.

Freedom, here I come…

Ben je overtuigd? Wil je aan de slag met jouw processen?
Boek dan vandaag nog een vrijblijvend kennismakingsgesprek in mijn digitale agenda.

Vergelijkbare berichten