Tips om je productiviteit te verhogen

Je productiviteit verhogen met deze 6 boosters

Je hoofd zit vol met ideeën en dingen waar je nog aan moet denken. Je weet niet waar eerst aan te beginnen en vliegt van het ene naar het andere. We kennen allemaal wel van die dagen. Daarom deel ik in dit artikel met jou een aantal tips je productiviteit te verhogen. Productiviteitsbooster die je kan uitproberen op van dagen dat jouw concentratie ver te zoeken is.

Wat is productiviteit?

Graag wil ik eerst even ingaan op het begrip ‘productiviteit’. Wat is productiviteit eigenlijk en waarom moeten we altijd maar productief zijn.

Productiviteit is focussen op de juiste taken en deze ook gedaan krijgen

Streets Ahead

Met productief werken bedoelen we focussen op de juiste dingen en deze dingen ook uitvoeren. Je kan de een hele dag hard aan het werk zijn, maar als je niet de juiste dingen doet zal al dat harde werk jou niet dichter bij je eindresultaat brengen. Pas wanneer je met aandacht die dingen doet die je dichter bij je doel brengen ben je productief. Op deze manier zal je vooruitgaan in het leven, groei realiseren en gelukkiger worden.

Productiviteitsboosters

1. Maak een wandeling

Zet het werk van je af en ga even buiten een wandeling maken. Dit hoeft niet lang te zijn, ga voor 10 of 15 minuutjes naar buiten (langer is natuurlijk beter!). Op deze manier maak je je hoofd leeg en kan je weer vol focus doorwerken. Ideaal om te doen tijdens je middagpauze. En laat je niet afschrikken door koude of regen!

2. Ruim je bureau op

Maak eens werk van een ordelijk en opgeruimd bureau. Vaak wordt onze bureau een rommeltje met rondslingerende notities, pennen, notitieboekjes, facturen, en noem maar op. Neem even de tijd om je bureau op te ruimen en gegarandeerd dat je straks ongestoord verder kan werken.

3. Doe een powernap

Doe een powernap van max. 15 minuten. Het is wetenschappelijk bewezen dat een powernap de stress verlaagt en productiviteit verhoogt. Vergeet je wekker niet te zetten!

4. Doe enkel squats

Sta recht en doe 20 squats. Je kan dit perfect aan je bureau doen. Gebruik je stoel bij de oefening en ga telkens heel kort op je stoel zitten en weer rechtstaat. Als je geen tijd hebt om te gaan wandelen is dit het perfecte alternatief om even in beweging te zijn.

5. Maak een braindump

Vaak zijn we in gedachten met duizend en één dingen bezig. Ik moet de was nog insteken, om hoe laat moest ik de kinderen gaan halen, straks niet vergeten langs de apotheek te gaan. etc. Geen wonder dat je niet productief bent met alles waar je aan moet denken. Neem een leeg blad papier of een notitieboekje en schrijf alles op wat in je opkomt, wat je nog moet doen, waar je nog aan moet denken. Eens alles uit je hoofd is kan je weer concentreren op je werk.

6. Luister naar muziek voor concentratie

De Spotify Playlist ‘Music for Concentration’ is een ideale playlist als je geconcentreerd en productief wilt werken. Of kies voor andere muziek waar jij geconcentreerd van kan werken.

Welke booster ga jij vandaag uitproberen?

Vergelijkbare berichten