Hoe wordt je website in Google gevonden?

Hoe zorg je ervoor dat jouw website gevonden wordt in Google?

Iedereen wil graag dat zijn/haar website bovenaan bij de zoekresultaten in Google komt. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw website gemakkelijk gevonden wordt door jouw (potentiële) klanten? In deze blogpost deel ik 5 tips om met jouw website hoger te komen in de zoekresultaten in Google.

1. Zoektermen

In zoekmachines zoals Google draait alles om zoektermen. Zoektermen zijn de woorden die een gebruiker ingeeft in Google als hij ergens naar op zoek is. Je wil dus graag hoog scoren op deze zoektermen. Bepaal de zoektermen van jouw ideale klant en ga hiermee aan de slag. Zorg dat je website informatie bevat die hoog scoort op deze zoektermen.

2. Up-to-date en relevant

Zorg ervoor dat jouw website steeds up-to-date en relevante informatie voor jouw doelgroep bevat. Websites met verouderde informatie die in tijden niet meer geüpdatet is zullen niet goed scoren in Google of andere zoekmachines. Plaats regelmatig nieuwe, relevante informatie op jouw website. Blogartikels delen met jouw kennis is hiervoor ideaal!

3. Mobiele versie

Sinds kort schenkt Google meer en meer aandacht aan het bekijken van website op een mobiel apparaat. Zorg er dus voor dat jouw website ook gemakkelijk te bezoeken is van op een smartphone of tablet.

4. Link building

Zorg ervoor dat er vanuit andere pagina’s en sociale media gelinkt wordt naar jouw website. Hoe meer er gelinkt wordt naar jouw website vanuit andere websites of sociale media hoe, hoger Google jouw website zal opnemen in zijn zoekresultaten. Ook interne links binnen je eigen website kan je helpen om hoger te komen.

5. Zorg voor een snelle website

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijkste tip, de laadsnelheid van je website. Eén van de criteria waar Google, en de meeste andere zoekmachines, rekening mee houdt bij het beoordelen van jouw website is de snelheid. Google wil snel ladende websites aanbieden aan zoekers. Hierdoor verdwijnen trage websites vaak helemaal onderaan de lijst van zoekresultaten.

Vergelijkbare berichten