Tooltip: Calendly

Hoe makkelijk zou het zijn als jouw klanten rechtstreeks een afspraak in jouw digitale agenda kunnen maken? Geen telefoontjes meer of mailtjes over en weer om een geschikt tijdstip te vinden om af te spreken.

Dat kan eenvoudig via een online afsprakentool. Er bestaan verschillende van deze tools, zoals Reservio, Acuity of Calendly. Mijn favoriet is Calendly!

Hoe werkt Calendly?

Je kan eenvoudig een account aanmaken op www.calendly.com. Je kan je eigen beschikbaarheid voor afspraken invullen en zelfs koppelen met je eigen online agenda, zoals Google Calendar. Op die manier kunnen klanten nooit een afspraak inplannen wanneer jij al een afspraak hebt gepland in jouw Google Calendar.

Je kan meerdere ‘event types’ aanmaken voor verschillende soorten afspraken, zoals bijvoorbeeld een gratis gesprek of een coaching gesprek. Voor ieder ‘event type’ kan je verschillende beschikbaarheden tonen. Zo kan je bijvoorbeeld al jouw gratis gesprekken plannen op maandag en dinsdag en jouw coaching gesprekken op donderdag en vrijdag.

Je kan klanten verwijzen naar jouw Calendly pagina om een afspraak in te plannen. Dit ziet er zo uit:

Maar Calendly geeft ook de mogelijkheid om jouw agenda te integreren op je eigen website. Op deze website ziet dat er bijvoorbeeld zo uit:

Zoom integratie

Als je afspraken met klanten vooral online doorgaan kan je Calendly ook integreren met Zoom of Google Meet. Op die manier wordt er voor iedere afspraak automatisch een Zoom link aangemaakt en gemaild naar jouw klant. Deze Zoom link komt ook in jouw online agenda te staan indien je deze gekoppeld hebt.

Laat eens weten in de reacties onderaan of jij al gebruik maakt van een online afsprakentool en waarom wel/niet.

Meer tijd creƫren voor jou als ondernemer, daar word ik gelukkig van!

Samen gaan we op zoek naar de best manier waarbij ik je kan ontzorgen!

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen of hoe je met mij kan samenwerken? Op de pagina ‘Hoe kan ik jou helpen‘ vind je een overzicht van mijn aanbod.

Wil je meer weten over het gezicht achter Annelies@Work, hier vind je mijn verhaal en waarom ik Annelies@Work gestart ben. Volg me ook op sociale media of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om niets te missen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *