Tips om jouw productiviteit te boosten

Productiviteit staat voor mij niet enkel om zoveel mogelijk werk gedaan te krijgen, maar vooral voor het doen van de juiste dingen. Om je daarmee te helpen deel ik vandaag een paar productiviteitstips met je.

Groei ontstaat door te werken aan de juiste dingen.

1. Doelen stellen

doelen stellen

De eerste tip, waar alles mee begint, is doelen stellen. Als je jezelf doelen stelt is het veel makkelijker om je te focussen op het te behalen resultaat en de kleine stapjes te zetten die nodig zijn om dit resultaat te behalen.

2. Batchen

taken batchen

Groepeer gelijkaardige taken, ook wel batchen genoemd. Het kost je tijd en energie om in een bepaalde taak te komen. Daarom is efficiƫnter om gelijkaardige taken tegelijk uit te voeren in plaats van telkens iets nieuws te beginnen.

3. Eat that frog

eat that frog

Start met de minst leuke taak op je lijstje. Zo heb je die alvast gehad en verlies je geen energie meer met aan deze vervelende taak te denken. Ze moet toch vroeg of laat gebeuren.

4. Tomato timer

tomato timer

Gebruik de Tomato-timer om blokken van 25 minuten geconcentreerd door te werken, afgewisseld met 5 minuten pauze (pomodore techniek). Je kan deze timer online gebruiken op https://tomato-timer.com/

Welke tips om je productiviteit te boosten heb jij nog? Laat ze weten in de reacties onderaan!

Meer tijd creƫren voor jou als ondernemer, daar word ik gelukkig van!

Samen gaan we op zoek naar de best manier waarbij ik je kan ontzorgen!

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen of hoe je met mij kan samenwerken? Op de pagina ‘Hoe kan ik jou helpen‘ vind je een overzicht van mijn aanbod.

Wil je meer weten over het gezicht achter Annelies@Work, hier vind je mijn verhaal en waarom ik Annelies@Work gestart ben. Volg me ook op sociale media of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om niets te missen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *