Hoe je als ondernemer meer tijd voor jezelf maakt zonder je bedrijf te verwaarlozen

Vroeger werd al eens gezegd dat ondernemers enkel maar leven voor hun business. Tegenwoordig zijn vele ondernemers er gelukkig van overtuigd dat er ook nog een leven naast hun onderneming is. Maar hoe doe je dat nu als ondernemer tijd voor jezelf en je gezin maken zonder je business te verwaarlozen?

Vandaag deel ik 5 tips om meer tijd te creëren als ondernemer die je kan besteden aan jezelf en je gezin.

1. Keuzes maken

meer tijd als ondernemer - keuzes maken

Ondernemers hebben vaak 101 ideeën om te doen in hun business. Stop met overal aan te beginnen maar nooit iets af te maken. Maak een keuze wat jij nu echt wil gaan doen en focus je daarop. Dit zorgt ervoor dat je al je energie in dat project kan steken en er het maximale rendement uithaalt.

2. Structuur

data en documentbeheer

Chaos in je administratie of in de kerntaken van je bedrijf kost je hopen energie en tijd. Zorg voor rust en meer tijd door structuur aan te brengen in je bedrijf. Geef veel gebruikte materialen een vaste plek en zorg bijvoorbeeld voor een overzichtelijke werkplek. Je zal zien hoeveel tijd dit je bespaart.

3. Processen vereenvoudigen

meer tijd als ondernemer - keep it simple

Probeer zowel administratieve als andere processen in je onderneming te vereenvoudigen. Hiervoor breng je eerst je proces in kaart en elimineer je overbodige stappen. Vervolgens bekijk je de overgebleven stappen en probeer je deze op een eenvoudigere manier uit te voeren.

4. Taken automatiseren

meer tijd als ondernemer - automatiseren

Ook jij als ondernemer ontkomt niet aan de digitalisering. Probeer daarom zoveel mogelijk repetitieve taken te automatiseren. Zoals bijvoorbeeld het inplannen van sociale media berichten of versturen van standaard mailings naar je (potentiële) klanten.

5. Taken uitbesteden

uitbesteden

Als je je processen vereenvoudigd, gedigitaliseerd en geautomatiseerd hebt kan je gaan kijken naar het uitbesteden van bepaalde (administratieve) taken. Hierbij moet je de afweging maken van jouw uurloon tijd tegenover de prijs die je betaald voor het uitbesteden van taken.

Hoe kijk jij naar het ondernemerschap? Vind je het ook belangrijk om nog voldoende tijd voor jezelf en je gezin te hebben naast de tijd die je steekt in je bedrijf? Hoe pak jij dit aan? Hoe zorg je ervoor dat je meer tijd vrij hebt zonder je onderneming te verwaarlozen?

Met ieder van bovenstaande stappen kan ik jou als Online Business Manager helpen. Als je het moeilijk vindt om keuzes te maken tussen alle projecten die in je hoofd zitten gaan we op basis van een beslissingsmatrix bepalen welk project voor jou op dit moment het meeste verschil zal maken. Wil je graag meer structuur in je bedrijf ga ik samen met jou de chaos omzetten naar orde. Hierna kunnen we jouw verschillende processen onder de loep nemen om ze te vereenvoudigen, digitaliseren en waar mogelijk automatiseren.

Plan nu jouw vrijblijvend kennismakingsgesprek in via mijn digitale kalender.

Meer tijd creëren voor jou als ondernemer, daar word ik gelukkig van!

Samen gaan we op zoek naar de best manier waarbij ik je kan ontzorgen!

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen of hoe je met mij kan samenwerken? Op de pagina ‘Hoe kan ik jou helpen‘ vind je een overzicht van mijn aanbod.

Wil je meer weten over het gezicht achter Annelies@Work, hier vind je mijn verhaal en waarom ik Annelies@Work gestart ben. Volg me ook op sociale media of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om niets te missen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *