Annelies@Work

Je bent op deze pagina beland omdat je nieuwsgierig bent naar wie ik ben.

Ik wil hier dan ook graag mijn ondernemersverhaal met je delen.

Als mama van drie jonge kinderen kwam ik in 2018 in een stevige burn-out terecht met aanhoudende gezondheidsklachten tot gevolg. Het heeft meer dan 2 jaar geduurd om uit dit dal te komen. Dit heeft me doen nadenken over hoe ik mijn leven wil leven. Ik kies er nu bewust voor om te doen wat ik graag doe en goed kan, om me te focussen op mijn passie. Op die manier krijg ik meer energie en kan ik meer van het leven genieten. Dat maakt mij een een gelukkiger mens.

Van daaruit is het mijn missie geworden om zoveel mogelijk andere – verzuipende – ondernemers te helpen die vrijheid te ervaren waar ze naar op zoek zijn.

Hoe het begon

Na mijn burn-out ben ik gaan nadenken over hoe ik mijn leven wil leven. Wat mijn passies zijn, wat ik graag doe en waar ik energie uit haal. Op basis van loopbaancoaching heb ik in kaart gebracht waar mijn passies en talenten liggen.

Ik leerde bijvoorbeeld dat ik het nodig heb om steeds vooruit te kunnen gaan, bij te kunnen leren en nieuwe uitdagingen te kunnen aangaan. In het verleden ben ik een paar keer van job veranderd, telkens op momenten dat er voor mij niet meer genoeg uitdaging te vinden was in de job of het bedrijf. Die drang naar uitdaging is één van de redenen om mijn eigen onderneming te starten. Een nieuwe weg inslaan, nieuwe dingen leren, met nieuwe mensen in contact komen, impact kunnen maken en tegelijkertijd zelf kunnen groeien, wat is er mooier dan dat?

Leer niet om te werken,
maar werk om te leren.

Efficiëntie als deel van mezelf

Efficiëntie is één van de kernwaardes in mijn leven. Het is iets waar ik al van kleins af aan naartoe streef. Om alles op een zo efficiënt mogelijke manier te organiseren. Toen ik als 16 jarige vakantiewerk deed in een fabriek waar we CD’s moesten inpakken dacht ik eerst na over de beste manier om dit te doen. Hoe kon ik met zo weinig mogelijk moeite zo veel mogelijk CD’s inpakken. In plaats van per CD een doosje te nemen, eerst het hoesje erin te stoppen en dan de CD, koos ik ervoor om een stapel doosjes te nemen, eerst alle hoesjes insteken en daarna pas alle CD’s erin stoppen. Na een tijdje gingen alle andere jobstudenten mijn werkwijze kopiëren.

Stilstaan is achteruitgaan

Vandaag de dag zoek ik onbewust nog steeds naar zo efficiënt mogelijke manieren om dingen te doen. Als ik bijvoorbeeld zie hoeveel tijd mijn broer in zijn onderneming voor elektriciteitswerken verliest aan administratieve taken beginnen mijn handen al te jeuken. Ik wil zo graag dingen beginnen aanpassen. Soms zijn dat maar kleine aanpassingen zoals het anders indelen van een Excel lijst en soms zijn dat hele processen die ik zou omgooien. Ik word daar gelukkig van en krijg er zo een energie van.

De meeste ondernemers starten hun eigen bedrijf vanuit een bepaalde passie. Om te gaan doen wat ze graag doen en waar ze goed in zijn. Iets waar ze blij van worden en energie krijgen. Na een aantal jaren zie ik echter meer en meer ondernemers die niet meer tevreden zijn met alles wat ze moeten doen als ondernemer. Ze steken te veel tijd in administratieve en andere achterliggende taken die komen kijken bij het ondernemen. Het remt hun groei als ondernemer. En dit vind ik zo jammer!

Als Online Business Manager help ik jou als ambitieuze onderneemster om verder te groeien met jouw online onderneming. Dat doe ik door jouw rechterhand en sparringpartner te zijn. Maar ook door je te ontzorgen en de manager rol in jouw bedrijf op te nemen. Hierdoor kan jij je focussen op jouw rol als CEO. Daarnaast focus ik me vooral op het eenvoudiger en efficiënter inrichten van de processen die er spelen in jouw bedrijf. Zo kan jij weer tijd vrij krijgen om je te focussen op dat wat er echt toe doet, op dategene dat jij graag mee bezig bent, jouw passie!

Wie is Annelies@Work?

Ik ben een mama van drie toffe, knappe en energieke jongens die ik opvoed in co-ouderschap. Samen met mijn partner en zijn twee tienerdochters vormen wij sinds enkele jaren een nieuw samengesteld gezin. Sinds eind 2020 is ons gezin helemaal compleet met de komst van onze kat Kitty.

Annelies

Nog een paar weetjes over mij:

  • Ik ben een echte strucuurjunkie, als ik ergens structuur en overzicht kan aanbrengen ben ik gelukkig.
  • Ook plannen is één van die dingen waar ik maar niet genoeg van kan krijgen. Tegenwoordig doe ik dat met mijn Bullet Journal.
  • Ik ben amper 1m54, ‘klein maar fijn’ zei mijn juf van het vijfde leerjaar altijd. Maar onderschat me niet, ook met mijn kleine lengte kan ik grootste dingen bereiken!
  • Als kind en jong volwassene had ik een hekel aan wandelen. Ik vond het verloren en nutteloze tijd om zonder doel te wandelen. Gelukkig kan ik soms aan mezelf toegeven dat ik fout zit en nu is wandelen één van mijn belangrijkste activiteiten.
  • Om te ontspannen en creatief bezig te zijn waag ik me al eens aan Diamond Painting. In plaats van schilderen op nummer maak je een schilderij met kleine steentjes, diamantjes.
  • Stiekem ben ik nog altijd fan van Clouseau. Als er niemand thuis is durf ik de oude meezinger van Koen en Chris nog keihard door de boxen laten schallen.
  • Ik ben altijd al een kattenmens geweest. Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen we eindelijk een kitten in huis haalden. Een naam kiezen voor onze poes was een moeilijke bevalling, iedereen in ons gezin wou zijn zeg hebben in de naamgeving, maar iedereen had een totaal andere smaak. Uiteindelijk hakten ik en mijn vriend de knoop door en werd het Kitty, ons tijgertje!

Genoeg over mij, wie ben jij?

Nu jij weet wie ik ben en waar ik voor sta ben ik ook ontzettend benieuwd naar wie jij bent. Wat is jouw verhaal? Welke uitdagingen heb jij al overwonnen en welke dromen heb jij nog in je onderneming?

Verlang jij ook naar meer tijd om met je passie bezig te zijn?
Wil jij verder groeien met je bedrijf, maar heb je daarbij wat hulp nodig?
Ben jij eindelijk klaar met je klein houden en wil jij eindelijk echt die vrijheid ervaren als ondernemer?


De enige manier om voor verandering te zorgen is actie nemen. Grijp deze kans die op je pad komt met beide handen!

Volg me ook op sociale media of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om niets te missen!