Hoe zorg je ervoor dat jouw website gevonden wordt in Google?

Iedereen wil graag dat zijn/haar website bovenaan bij de zoekresultaten in Google komt. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw website gemakkelijk gevonden wordt door jouw (potentiële) klanten? In deze blogpost deel ik 5 tips om met jouw website hoger te komen in de zoekresultaten in Google.

1. Zoektermen

website in google via zoektermen

In zoekmachines zoals Google draait alles om zoektermen. Zoektermen zijn de woorden die een gebruiker ingeeft in Google als hij ergens naar op zoek is. Je wil dus graag hoog scoren op deze zoektermen. Bepaal de zoektermen van jouw ideale klant en ga hiermee aan de slag. Zorg dat je website informatie bevat die hoog scoort op deze zoektermen.

2. Up-to-date en relevant

up-to-date informatie

Zorg ervoor dat jouw website steeds up-to-date en relevante informatie voor jouw doelgroep bevat. Websites met verouderde informatie die in tijden niet meer geüpdatet is zullen niet goed scoren in Google of andere zoekmachines. Plaats regelmatig nieuwe, relevante informatie op jouw website. Blogartikels delen met jouw kennis is hiervoor ideaal!

3. Mobiele versie

website op mobiel in Google

Sinds kort schenkt Google meer en meer aandacht aan het bekijken van website op een mobiel apparaat. Zorg er dus voor dat jouw website ook gemakkelijk te bezoeken is van op een smartphone of tablet.

4. Link building

Link building

Zorg ervoor dat er vanuit andere pagina’s en sociale media gelinkt wordt naar jouw website. Hoe meer er gelinkt wordt naar jouw website vanuit andere websites of sociale media hoe, hoger Google jouw website zal opnemen in zijn zoekresultaten. Ook interne links binnen je eigen website kan je helpen om hoger te komen.

5. Zorg voor een snelle website

Laadsnelheid van website in Google

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijkste tip, de laadsnelheid van je website. Eén van de criteria waar Google, en de meeste andere zoekmachines, rekening mee houdt bij het beoordelen van jouw website is de snelheid. Google wil snel ladende websites aanbieden aan zoekers. Hierdoor verdwijnen trage websites vaak helemaal onderaan de lijst van zoekresultaten.

Heb jij al een website voor jouw onderneming? Hoe hoog scoor jij in Google en welke inspanningen doe je hiervoor? Ik lees het graag in de reacties onderaan.

Meer tijd creëren voor jou als ondernemer, daar word ik gelukkig van!

Samen gaan we op zoek naar de best manier waarbij ik je kan ontzorgen!

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen of hoe je met mij kan samenwerken? Op de pagina ‘Hoe kan ik jou helpen‘ vind je een overzicht van mijn aanbod.

Wil je meer weten over het gezicht achter Annelies@Work, hier vind je mijn verhaal en waarom ik Annelies@Work gestart ben. Volg me ook op sociale media of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om niets te missen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *