Wat is een strategische analyse?

Als een potentiële klant mij benadert voor een samenwerking gebeurt het al eens dat deze ondernemer wel weet dat hij/zij hulp nodig heeft, maar niet weet waar te beginnen. Voor deze klanten stel ik voor om eerst een strategische analyse van het bedrijf te maken.

Tijdens een een strategische analyse neem ik jouw onderneming en de processen in jouw onderneming onder de loep. Ik ga hierbij op zoek naar mogelijkheden om jouw interne processen te optimaliseren, om ze efficiënter te maken. Het eindresultaat van deze strategische analyse is een rapport waarin jij mijn bevindingen en aanbevelingen kan vinden.

Deze strategisch analyse verloopt volgens een aantal stappen:

1. Informatie verzamelen

Om me goed voor te bereiden op de strategische analyse bezorg je op voorhand al een aantal documenten en gegevens en beantwoord je al een aantal algemene vragen. Deze informatie geef mij meer inzicht in jouw onderneming en de processen die hierin spelen. Hoe meer input ik in deze fase van jou krijg hoe uitgebreider in mijn analyse kan voorbereiden en hoe waardevoller het uiteindelijke rapport voor jou zal zijn.

2. Strategiegesprek

Tijdens een Zoom-gesprek gaan we samen naar de processen in jouw onderneming kijken. Ik kijk daarbij vooral naar die processen waar jij veel tijd aan verliest. Dat zijn namelijk vaak de processen waar de grootste efficiëntieslag te maken is. Deze processen gaan we in detail bespreken, hoe verlopen ze en waarom verlopen ze op die manier. Tijdens dit gesprek ga ik je erg veel vragen stellen om een beter zicht te krijgen op hoe jouw onderneming in elkaar zit.

3. Adviesrapport

Na afloop van ons gesprek maak ik rapport op waarin je mijn bevindingen en aanbevelingen vindt over hoe de processen in jouw onderneming beter en efficiënter ingericht kunnen worden. Het kan hier gaan om processen automatiseren, tools implementeren, maar ook gewoon bestaande processen anders inrichten zodat ze efficiënter verlopen. Het is daarna aan jou om op basis van dit adviesrapport te beslissen met welke processen jij (als eerste) aan de slag wil gaan in jouw onderneming en of ik de juiste persoon ben om je hierbij te helpen.

Weet jij ook dat je hulp kan gebruiken in je onderneming, maar weet je niet goed waar te beginnen. Plan dan een vrijbijvend kennismakingsgesprek in mijn online agenda en we bespreken samen of een strategische analyse nuttig kan zijn voor jou.

Meer tijd creëren voor jou als ondernemer, daar word ik gelukkig van!

Samen gaan we op zoek naar de best manier waarbij ik je kan ontzorgen!

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen of hoe je met mij kan samenwerken? Op de pagina ‘Hoe kan ik jou helpen‘ vind je een overzicht van mijn aanbod.

Wil je meer weten over het gezicht achter Annelies@Work, hier vind je mijn verhaal en waarom ik Annelies@Work gestart ben. Volg me ook op sociale media of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om niets te missen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *