Wat is het verschil tussen een VA en OBM

Ik schreef eerder al een artikel over wat de toegevoegde waarde van een Online Business Manager is. In dit artikel wil ik nog een stapje verder gaan en een antwoord bieden op een vraag die ik geregeld krijg: “Wat is het verschil tussen een VA en een Online Business Manager?’

Uitvoerende kracht vs. Strategische partner

Het grootste verschil tussen een VA en een OBM is voor mij dat een Online Business Manager een strategische partner is. Waar een VA vooral een uitvoerende kracht is die een afgebakende opdracht voor je gaat uitvoeren, gaat een OBM naar het grotere geheel kijken.

Als Online Business Manager doe ik een stapje achteruit en ga ik samen met jou kijken waarom je bijvoorbeeld een bepaalde taak wil automatiseren. We evalueren of deze automatisatie wel degelijk de juiste stap is voor jou op dat moment. De vraag die we willen beantwoorden is “Wat is echt jouw behoefte?” en “Wat is de juiste weg om deze behoefte in te vullen?”.

Als OBM implementeer ik dus geen standaard oplossingen, maar ik ga echt meekijken in jouw processen. Daarbij ben ik een strategische sparringpartner die met je meedenkt naar hoe op dit moment alles achter de schermen verloopt en hoe we dat kunnen verbeteren. De focus ligt hierbij echt op processen en efficiëntie.

Taakgericht vs. Procesgericht

Een ander verschil tussen een VA en OBM is dat de focus bij een VA meestal ligt op het uitvoeren van een taak. Ook al zullen veel VA’s tegenwoordig ook verder kijken dan de taak die hun gegeven wordt, toch is het stukje meekijken en brainstormen onderliggend aan het uitvoeren van taken.

Een Online Business Manager is daarentegen eerder procesgericht. De focus ligt echt op die rechterhand en sparringpartner zijn:

  • Samen met jou nadenken
  • Dingen in vraag stellen
  • Veranderingen durven doorvoeren.
  • Processen herbekijken
  • Focus op efficiëntie
  • Dingen echt durven aanpakken

Heb jij ook nood aan een sparringpartner, iemand die naast je komt staan en de dingen kritisch durft te bekijken en aanpakken. Plan dan vandaag nog jouw vrijblijvend kennismakingsgesprek in mijn online agenda.

Meer tijd creëren voor jou als ondernemer, daar word ik gelukkig van!

Samen gaan we op zoek naar de best manier waarbij ik je kan ontzorgen!

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen of hoe je met mij kan samenwerken? Op de pagina ‘Hoe kan ik jou helpen‘ vind je een overzicht van mijn aanbod.

Wil je meer weten over het gezicht achter Annelies@Work, hier vind je mijn verhaal en waarom ik Annelies@Work gestart ben. Volg me ook op sociale media of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om niets te missen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *