Wat is het verschil tussen een Virtueel Manager en een Virtual Assistent?

Over wat een Virtueel Manager is en wat deze voor jou en je onderneming kan betekenen schreef ik al eerder een artikel “Wat is een Virtueel Manager?“. Maar wat is nu eigenlijk het verschil van een Virtueel Manager met een Virtueel Assistent?

Als de administratie in jouw onderneming te veel wordt om allemaal door jezelf uit te voeren is het tijd om hulp in te schakelen en bepaalde taken uit te besteden. Dit kan door een medewerker in dienst te nemen, maar steeds vaker wordt hiervoor ‘virtuele’ hulp ingeschakeld. Dat is een andere ondernemer die als – meestal vanop afstand – freelancer jou zal helpen met bepaalde domeinen in je onderneming. Je kan hiervoor terecht bij een Virtueel Manager of een Virtueel Assistent. Maar wat is nu het verschil tussen beiden en voor welke opdrachten kan je bij wie terecht?

Wat is een Virtueel Manager

Het grootste verschil tussen een Virtueel Manager en een Virtueel Assistent is de focus van beiden. Een Virtueel Manager focust zich op het grote geheel op zoek naar opportuniteiten. Hij/zij zal alle administratieve processen in kaart brengen en mogelijkheden tot verbetering detecteren. Op die manier zal hij/zij je administratie zo optimaal mogelijk inrichten. Je kan de Virtueel Manager zien als een strategische sparringpartner. Iemand waarmee je samen kan nadenken hoe je onderneming naar een hoger niveau te brengen.

Wat is een Virtueel Assistent

Een Virtueel Assistent daarentegen kan je inhuren om bepaalde administratieve taken van je over te nemen. Zo kan hij/zij bijvoorbeeld jouw offertes en uitgaande facturen opmaken, je sociale media kanalen onderhouden of een nieuwe website lanceren. De focus hierbij ligt op het uitvoeren van de toegewezen taak. Het gaat hier in wezen enkel om het overdragen van taken die je voorheen zelf deed.

Een uitgebreide beschrijving over het beroep van een Virtueel Professional kan je hier lezen.

Hoe zit het in jouw onderneming? Kan jij de hulp van een Virtueel Manager gebruiken in jouw onderneming? Of werk je misschien al samen met een Virtueel Assistent? Laat het ons weten in de reacties onderaan.

Wil je graag weten wat Annelies@Work als Virtueel Manager voor jou kan betekenen, ga dan zeker eens kijken in mijn aanbod voor ondernemers of lees hoe ik tewerk ga en waar ik me op richt als wij samenwerken via deze link. Je kan me altijd vrijblijvend contacteren om van gedachten te wisselen hierover. Eerst meer weten over het gezicht achter Annelies@Work, hier vind je mijn verhaal en waarom ik Annelies@Work gestart ben.

Meer tijd creƫren voor jou als ondernemer, daar word ik gelukkig van!

Samen gaan we op zoek naar de beste manier waarbij ik je kan helpen en ondersteunen!

Volg me ook op sociale media of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om niets te missen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *