Wat betekent virtueel werken?

Sinds het begin van de corona-crisis werken meer mensen dan ooit van thuis uit. Thuiswerken werd in sneltempo de norm en zelfs verplicht op sommige momenten. Ook in het ondernemerslandschap zien we deze trend verschijnen. Er starten meer en meer ondernemers met virtueel werken. Maar wat betekent dat nu eigenlijk, virtueel werken? Daar geef ik je in dit artikel een antwoord op.

Wat betekent virtueel werken?

Virtueel werken wil eigenlijk simpelweg zeggen werken vanop afstand, of locatie onafhankelijk werken. Dit wil zeggen dat je als ondernemer niet op je kantoor of het kantoor van je klant aanwezig moet zijn om te kunnen werken. Maar je kan van eender waar aanloggen op de nodige (bedrijfs)systemen en -software. Op die manier kan je je werk uitvoeren van waar jij maar wilt. Is dit vanuit je eigen huis, van op een vakantie bestemming of in een co-working space, het kan allemaal!

Het enige dat je nodig hebt hiervoor is internet en een laptop en je kan aan de slag. Je kan er zelfs voor kiezen om vanuit het buitenland te werken, terwijl jij de wereld verkent. Op die manier kan je je droom waarmaken en tegelijk je business blijven runnen. Er is zelfs een term voor online ondernemers die de wereld rondreizen, digital nomads.

Virtueel werken is locatie onafhankelijk werken

Wat is online ondernemen?

Traditionele ondernemers werken vanuit een kantoor, een winkel of een bedrijfspand. Online ondernemers daarentegen werken vanuit een website of andere online kanalen, waarop ze hun diensten of producten aanbieden. Zeker sinds de corona crisis hebben veel ondernemers de shift gemaakt naar online ondernemerschap.

Denk maar aan winkeliers die nu vanuit een webshop verkopen, of yoga leraars die ondertussen online yoga les geven. Zelfs festivals worden omgezet naar online vormen. Zo luister ik bijvoorbeeld tijdens het schrijven van deze blogpost naar de “I love the 90’s” livestream die er gekomen is ter vervanging van de “I love the 90’s” party.

Zoals je kan vermoeden leent online ondernemerschap zich uitstekend om virtueel te werken. Als jij je producten of diensten online aanbiedt hoef je niet meer in de onmiddellijke nabijheid van je klant te zijn. Je kan je consultancy diensten bijvoorbeeld perfect via zoom vanuit de andere kant van het land – wat zeg ik, de andere kant van de wereld – leveren.

Virtueel werken voor Annelies@Work

Als Virtueel Manager verkies ik ook om vooral virtueel te werken voor klanten die hun administratie willen vereenvoudigen, optimaliseren of automatiseren. Vandaag de dag kan er heel veel online gebeuren, waardoor aanwezigheid op kantoor niet meer noodzakelijk is. Afstemming en bespreken gebeurt vooral via Zoom-gesprekken. Indien het een meerwaarde biedt ben ik uiteraard steeds bereid om tot bij jou op kantoor te komen om bepaalde processen te bekijken en bespreken.

In een eerder artikel over wat een Virtueel Manager is vertel ik je meer over mijn werk als online ondernemer.

Annelies@Work

Meer tijd creëren voor jou als ondernemer, daar word ik gelukkig van!

Samen gaan we op zoek naar de beste manier waarbij ik je kan helpen en ondersteunen!

Wil je meer weten over mijn aanpak, hoe ik te werk ga en waar ik me op richt als wij gaan samen werken? Op de pagina ‘Hoe Annelies@Work jou helpt meer tijd te creëren‘ vind je meer uitleg over de verschillende stappen die ik neem om jouw administratieve processen te vereenvoudigen. Op de pagina ‘aanbod voor ondernemers‘ vind je terug in welke administratieve domeinen ik jou kan helpen.

Wil je meer weten over het gezicht achter Annelies@Work, hier vind je mijn verhaal en waarom ik Annelies@Work gestart ben. Volg me ook op sociale media of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om niets te missen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *