Welke online agenda gebruiken als ondernemer?

Ook al kan een papieren agenda heel handig zijn, toch is het tegenwoordig niet meer denkbaar dat je geen digitale agenda hebt als ondernemer. Liefst een agenda die je op ieder apparaat en locatie kan raadplegen, waarbij je gegevens dus ergens in de cloud staan. De meeste online agenda’s kan je ook gebruiken als gezamenlijke agenda en dus delen met je medewerkers.

Er bestaan tal van gratis agenda tools, maar ik geef je hieronder een overzicht van de 4 meest gebruikte gratis online agenda’s.

1. Google Agenda

online agenda google

De meest bekende online agenda is de Google Agenda. Deze is gelinkt met je Google account en Gmail. Je kan gemakkelijk e-mails omzetten in agenda afspraken of anderen via mail uitnodigen voor een afspraak. Het is ook mogelijk om verschillende agenda’s op te zetten en agenda’s te delen met anderen. Je kan bovendien alle agenda’s in 1 overzicht zien als je dat wenst.

Ondanks de oneindige mogelijkheden van Google Agenda is het een zeer eenvoudig te gebruiken app, zowel via de desktop versie als via de mobiele versie op je smartphone of tablet. En bovendien gratis te gebruiken.

2. Microsoft Outlook Agenda

online agenda outlook

Nog een veel gebruikte tool is Microsoft Outlook voor gebruikers die gebruik maken van Outlook mail. Met de Outlook Agenda kan je alles wat je ook met de Google Agenda kan. Oneindig veel mogelijkheden en gratis beschikbaar zowel als desktop versie als mobiel versie.

3. Trello

online agenda trello

Trello is eigenlijk een project management tool maar kan ook gebruikt worden als zakelijke online agenda. Je afspraken en taken worden weergegeven in een overzichtelijk dashboard. Dit dashboard kan je inrichten hoe je zelf wil. Afspraken en taken kunnen gemakkelijk versleept worden om te herplannen. Ook in Trello is het mogelijk om samen te werken met anderen.

4. Any.do

online agenda anydo

Een andere gratis app voor je dagelijkse planning is Any.do. Deze app werkt niet enkel met afspraken, maar ook met taken, lijstjes en herinneringen. Any.do is een simpele app die je zowel op mobiel als op je computer kan gebruiken. Het is bovendien ook mogelijk om je agenda te delen met anderen.

Deze app is beschikbaar voor zowel Android als Ios en standaard gratis te gebruiken. Je hebt de mogelijkheid om te upgraden naar een betalend Premium account.

Gebruik jij nog een andere online agenda? Laat het me weten in de reacties onderaan, misschien leer ik nog iets bij.

Annelies@Work

Meer tijd creëren voor jou als ondernemer, daar word ik gelukkig van!

Samen gaan we op zoek naar de beste manier waarbij ik je kan helpen en ondersteunen!

Wil je meer weten over mijn aanpak, hoe ik te werk ga en waar ik me op richt als wij gaan samen werken? Op de pagina ‘Hoe Annelies@Work jou helpt meer tijd te creëren‘ vind je meer uitleg over de verschillende stappen die ik neem om jouw administratieve processen te vereenvoudigen. Op de pagina ‘aanbod voor ondernemers‘ vind je terug in welke administratieve domeinen ik jou kan helpen.

Wil je meer weten over het gezicht achter Annelies@Work, hier vind je mijn verhaal en waarom ik Annelies@Work gestart ben. Volg me ook op sociale media of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om niets te missen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *